CANINEOPAT

Certifierad Canineopat

Jag som driver FysioCanis heter Sandra Franic och jag har i hela mitt liv varit fysiskt aktiv. Som 15-åring började jag träna kampsort och jag började sedan att tävla och instruera inom kickboxning. Jag utövar fortfarande sporten idag och har också kunnat kombinera mitt brinnande intresse för fysisk aktivtiet och hälsa med min andra stora passion i livet, dvs hundar. Åren -13/-14 utbildade jag mig till Certifierad Canineopat® vid Utbildningscentrum för professionell hundvård – UPH. Inom denna utbildning ingår kort beskrivet.

Anatomi/Fysiologi
Invertes anatomi, myologi och osteologi.

Biomekanik
Kunskaper i rörelseförmåga och aktionspotential. Orsaksdiagnostik kopplad till kroppens rörelseapparat orsakad av muskulära dysfunktioner. Kroppsmedvetenhet.

Rehabilitering
Posttraumatisk, postoperativ vård med inriktning på återanpassning och rehabilitering. Olika Behandlingsmetoder.

Praktik
Inom Genuing Svensk Hundmassage, elektroterapi, laserterapi, pilatesboll, vattentreadmill och övriga rehabiliteringsmetoder samt visuella och fysiska besiktningar av hund.

Patologi
Grundläggande kunskaper om sjukdomslära.

Näringslära
Grundläggande kunskaper i samverkan med människan.

Etologi
Hundens beteende i flock och som individ.

IMG_13111

Utbildningen innehåller undervisning med veterinär, utbildade Canineopater och övriga fackunniga personer. Certiferad Canineopat® är en kvalitetssäkrad KU utbildning som är under statlig insyn.
Omcertifiering sker var tredje år för att bibehålla god kvalite på alla terapeuter.